Over TechSoup Global

TechSoup Global werd opgericht in 1987 in de Verenigde Staten onder de naam CompuMentor Project. TechSoup is daarmee één van de oudste en belangrijkste non-profitorganisaties die technologische ondersteuning aanbieden.

TechSoup Global biedt andere non-profitorganisaties informatie, ressources en ondersteuning aan op het vlak van technologie. Elke maand wordt de website van TechSoup Global bezocht door meer dan 400.000 bezoekers uit meer dan 190 landen ter wereld, die op zoek zijn naar informatie, advies of technologische producten die hen in staat stellen hun doelen te bereiken.

Via de site van TechSoup Global zijn meer dan 400 artikels met praktische hulp over verschillende technologische onderwerpen te raadplegen. Verder zijn er discussieforums en een verscheidenheid van informatie over de sector beschikbaar. Naast het toegankelijk maken van informatie leidt TechSoup Global ook een donatieprogramma dat non-profitorganisaties gratis of tegen een lagere prijs technologische producten ter beschikking stelt. Deze worden aangeboden door partnerondernemingen of andere non-profitorganisaties.

Tegen een minieme bijdrage aan de administratieve kosten, biedt TechSoup Global momenteel geschonken producten aan van meer dan 35 belangrijke leveranciers zoals Cisco, Symantec, en Microsoft.

Tussen de oprichting van het donatieprogramma in januari 2002 en eind juni 2008, heeft TechSoup Global meer dan 5 miljoen producten mogen verdelen over 83.000 non-profitorganisaties. Deze konden hierdoor een bedrag van meer dan 830 miljoen dollar besparen dat zo aan hun kernactiviteiten kon worden besteed.

TechSoup Global en haar partners zijn inmiddels actief in de volgende landen: Groot-Brittannië, Spanje, België, Luxemburg, Polen, Zuid-Afrika, Botswana, Australië, New Zeeland, Ierland, Hongarije, India, Hongkong, Frankrijk, Chili, en Taiwan (situatie juni 2008). Tegen 2012 wil TechSoup dit netwerk uitbreiden naar 60 landen.

Sinds december 2008 vindt u Techsoup in Nederland terug onder de naam TechSoup.NL. Het project wordt u hier aangeboden door de Belgische non-profitorganisatie SOCIALware die tevens actief is in Luxemburg en Frankrijk.