31.03.2016

Adobe Creative Cloud: Wat is er nieuw ? Wat is er anders?

adobe-cloud_rsz.png

Article de Ginny Mies, Content Curator Techsoup, 8 juin 2015

Dit artikel legt uit wat de belangrijkste veranderingen zijn in Adobe Creative Cloud as en welke nieuwigheden uw organisatie zullen toelaten om nog meer te doen. Adobe Creative Cloud logo

Adobe Creative Cloud verkrijgen via TechSoup

Adobe biedt via TechSoup Nederland kortingen op het Creative Cloud lidmaatschap. Het Creative Cloud Al Apps plan is beschikbaar met 60 % korting in het eerste jaar en 40 % in de volgende jaren. Het Photography plan is beschikbaar met 20 % korting het eerste jaar. Bezoek onze Adobe programma pagina voor meer informatie.

Hoe Creative Cloud werkt

De toepassingen in Creative Cloud zijn zeer vergelijkbaar met de Creative Suite-toepassingen die uw medewerkers mogelijk al gebruiken.

De belangrijke vraag die komt bij Creative Cloud is of u online moet zijn om Adobe Creative Cloud-toepassingen te gebruiken. Dit is een legitieme bezorgdheid - we hebben niet altijd toegang tot het internet bij het werken op afstand. Het goede nieuws is dat Creative Cloud applicaties offline draaien; u hoeft alleen maar online toegang te hebben wanneer u de software installeert en de licentie activeert, en eenmaal om de 30 dagen.

Adobe Creative Cloud-toepassingen worden niet gebruikt via een webbrowser. De afzonderlijke Creative Cloud-producten worden gedownload en draaien effectief op uw harde schijf en niet in de cloud. Ze functioneren zoals elke andere applicatie die lokaal is geïnstalleerd op uw computer.

Wat betekent dan de "Cloud" in "Creative Cloud" in werkelijkheid?

Met het Adobe Creatieve Al Apps plan, kan u gemakkelijker uw werk delen met medewerkers, vrijwilligers en andere partijen.

 • Met het Creative Cloud Al Apps lidmaatschap, krijgt u 20 GB aan online opslagruimte, die u kunt gebruiken om uw werk te delen. . Het Photography plan omvat 2 GB online opslagruimte.

 • Wanneer u bestanden opslaat de Creative Cloud folder, zijn ze zowel offline als online bereikbaar.

 • Anderen kunnen bestanden bekijken, ongeacht of ze Creative Cloud-leden zijn. Ze hoeven geen account aan te maken of zich voor iets te registreren.

U kunt ook uw Adobe apps meenemen op verplaatsing. U kunt uw online opslagruimte gebruiken om bestanden te synchroniseren met een mobiel apparaat, zoals uw tablet of smartphone. U kunt dan uw bestanden oproepen via Adobe Die apps, zoals Photoshop Mix en Illustrator Draw.

Als u beslist om Creative Cloud op te zeggen om welke reden dan ook, kunt u nog steeds over 2 GB gratis opslagruimte beschikken om uw bestanden op te slaan en op te roepen.

Wat houdt het Creative Cloud Al Apps plan in?

U vindt alle Adobe applicaties die u al kent en gebruikt in Creative Suite terug - en nog meer. Creative Cloud is een geweldige manier om nieuwe toepassingen te verkennen en tools te ontdekken die nuttig zijn voor uw organisatie.

U hoeft niet alle programma's in Creative Cloud te installeren; u kiest welke programma's uw organisatie gebruikt. Als u besluit dat u een extra programma nodig hebt, kunt u dit bijkomend downloaden vanuit de Creative Cloud desktop app .

Sommige van de programma’s begrepen in het Al Apps plan:

 • Adobe Photoshop CC is een grafisch ontwerp programma voor 2D, 3D, en motion graphics.

 • Adobe Photoshop Lightroom CC is een foto processor en toepassing om beelden te bekijken, te optimaliseren en te bewerken.

 • Adobe Illustrator CC is een vector-based tekentool.

 • Adobe InDesign CC is een pagina-opzet programma om u te helpen rijke en complexe document te maken.

 • Adobe Premiere Pro CC is een video bewerking programma.

 • Adobe After Effects CC is een postproduction tool voor creatie en bewerking van bewegende beelden.

 • Adobe Audition CC is een digitale audio applicatie voor het opnemen en bewerken van audio bestanden in een multi-track, niet destructieve omgeving.

 • Adobe Dreamweaver CC kan u helpen bij het ontwerpen, coderen en publiceren van webpagina's en web-based applicaties.

Het Creative Cloud Al Apps plan omvat meer toepassingen dan hierboven opgelijst. Er zijn ook veel online diensten beschikbaar:

 • Bent u op zoek naar een nieuw lettertype? Adobe Typekit kan u helpen om fonts te vinden voor uw nieuwsbrieven, websites en ander materiaal.

 • Bent u op zoek naar een nieuw kleurthema? Adobe Color laat u toe om nieuwe kleurthema’s aan te maken met een iPhone of op een web browser.

 • U wenst een app te bouwen? Adobe PhoneGap Build laat u toe om mobiele apps te bouwen in de cloud. Met Digital Publishing Suite kunt u iPad apps ontwikkelen zonder kennis van de code.

 • U wenst een digitaal verhaal te vertellen? Adobe Story CC Plus is een collaboratief schermontwerp, rapporterings-, en planningstool.

 • U wenst uw merk te promoten? Behance ProSite, een aanpasbare portfolio site, laat u toe om uw werk te demonstreren naar uw achterban.

Voor een exhaustief overzicht van de programma’s en diensten begrepen in het Al Apps plan verwijzen we naar Adobe's Creative Cloud pagina.

Wat houdt het Creative Cloud Photography plan in?

Het Creative Cloud Photography plan omvat:

 • Adobe Photoshop CC

 • Adobe Photoshop Lightroom CC

Het Photography plan voorziet ook 2 GB opslagruimte in de cloud.

Nieuwe functies en tools in Creative Cloud

Terwijl de programma's in Adobe Creative Cloud functioneren op een manier die vergelijkbaar is met de eerdere versie van Creative Suite, zijn er een paar toevoegingen en nieuwe functies. Alle programma's zijn verbonden met de cloud, waardoor u toegang hebt tot de laatste updates en releases zodra ze beschikbaar zijn.

In Photoshop CC is er een functie, ‘HDR Merge’ genoemd, die u kan helpen u om natuurlijk ogende of surrealistische foto's van extreem hoog contrast te creëren en om gemakkelijk met verschillende multiple shots met verschillende belichtingsinstellingen te combineren in één enkele high-dynamic-range afbeelding.

Met After Effects CC kunt u After Effects composities als Live Text templates inkleden zodat Premiere Pro Editors de tekst kan aanpassen zonder dat kleur, beweging of lower-third background veranderen.

De Live View in Dreamweaver CC is aangepast om ook contextuele menu’s, updates in het Insert panel, sneltoetsen, de HTML tag editor te omvatten, alsook de Property om bewerking en preview van websites sneller dan ooit te maken.

Opleiding en ondersteuning

Of u nu op zoek bent naar feedback van collega ontwerpers of andere effectieve hulp nodig hebt, bestaan tal van resources voor training en ondersteuning. U kunt profiteren van de expert video tutorials in Adobe's groeiende library. U hebt ook toegang tot de Creative Cloud Behance community. U kunt de voortgang van uw project delen met uw team vanuit uw Creative Cloud files of binnen Adobe Photoshop. U kunt ook andere ontwerpers volgen in Behance als u op zoek bent naar inspiratie.

Nuttige TechSoup artikelen: